VAŽNO OBAVEŠTENJE NARODNE BANKE SRBIJE PRED PRAZNIKE: Ovo će značiti mnogima
NBS, Foto: Stefan Jokić

NBS

VAŽNO OBAVEŠTENJE NARODNE BANKE SRBIJE PRED PRAZNIKE: Ovo će značiti mnogima

NBS podseća da je plaćanje na rate danas moguće na više od 17.000 prodajnih mesta u Srbiji

Objavljeno:

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je DinaCard karticama Banke Poštanska štedionica, NLB Komercijalne banke i Banke Inteza moguće odloženo ili plaćanje na rate bez kamate.

„Ukoliko imate DinaCard karticu ove tri banke iskoristite pogodnost koja vam se nudi tokom cele godine, pa tako i kupovinu povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika obavite ovom karticom na odloženo ili na rate bez kamate“, naglašava centralna banka Srbije.

U saopštenju NBS se dodaje i da građani ukoliko planiraju putovanje tokom predstojećih praznika, DinaCard-PostCard karticom Banke Poštanska štedionica mogu kupiti gorivo ili platiti robu i usluge na benzinskim stanicama NIS Petrola i Gazproma, na odloženo ili na dve jednake rate, za račun u minimalnom iznosu od 5.000 dinara.

NBS
NBSfoto: Stefan Jokić

Ističe se i da će svi koji koriste uslugu SMS obaveštenja Banke Poštanska štedionica dobijati dan ranije besplatnu poruku o dospeću rate obavljene kupovine DinaCard-PostCard karticom na rate.

„Korisnici DinaCard kartica svih navedenih banaka u svojim novčanicima imaju instrument koji zamenjuje čekove, koji je znatno brži i jednostavniji za upotrebu, jer nema zadržavanja na kasi, ni vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, iznos rate nije ograničen i zavisi samo od raspoloživih sredstava, a broj rata korisnik sam određuje pri kupovini“, piše u saopštenju.

NBS podseća da je plaćanje na rate danas moguće na više od 17.000 prodajnih mesta u Srbiji, a njihov spisak, kao i sve detaljnije informacije o pogodnosti kupovine na rate debitnim DinaCard karticama, mogu se naći na sajtovima banaka.

Bonus video:

04:02

Uglješa Dzambić, direktor Odeljenja za posrednu kontrolu poslovanja banaka NBS

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A:P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.